Doorzichtig

Donna staat midden in de woonkamer voor de grote spiegel aan de muur. Ze is naakt, op een klein slipje na en ze bekijkt zichzelf. Haar handen liggen rond haar borsten en ze draait met haar schouders om te zien hoe haar haren op haar rug dansen. Haar buik is plat, haar billen en heupen zijn rond. Alex kijkt naar haar en is trots dat al dat moois van haar is. Voor haar en voor niemand anders, tenzij ze het goed vindt. Ze weet dat ze het soms moet omdat ze anders haar grip op Donna verliest, maar dan gaat het wanneer zij het wil en op haar manier.
Heel soms is ze jaloers op het lichaam van Donna en de vrijheid waarmee ze zich beweegt. Meestal is ze tevreden over haar eigen lijf, haar rondingen en de zachtheid daarvan. Ze weet dat Donna haar mooi vindt, en geil, wat voor Donna haast nog belangrijker lijkt. Maar Donna vindt zoveel geil. Ze had Norman ook geil gevonden en Alex ziet haar kijken. Naar anderen, mannen en vrouwen. Alex weet dat ze vanavond ook zal kijken en als ze de kans krijgt zal het niet bij kijken alleen blijven.
‘Wil je opschieten? Ik wil niet te laat komen.’
Donna zucht. Die hele presentatie kan haar gestolen worden. Zij gaat voor het feest, wat Alex doet kan haar niet zo veel schelen, maar zij gaat voor het feest, de muziek en het dansen. De mensen. Zoveel mensen, nieuwe mensen.
‘Je kan toch vast gaan? Dan kom ik wel als het feest begint. Ik hoef die fotograaf niet zo nodig te zien en te horen.’
‘We gaan samen! En je blijft bij mij hoor je. Je bent van mij!’
Donna is van niemand, maar ze houdt haar mond en tilt haar borsten een beetje op. Het mag wel een heel geweldig feest zijn dat ze dit voor Alex doet. Donna hoort bij niemand.
‘Kom Donna, kleed je aan.’
Donna draait zich om.
‘Wat zal ik aan doen?’ Ze kijkt Alex uitdagend aan. ‘Wat wil je dat ik aan doe? Als ik van jou ben, dan moet je misschien ook mijn kleren uitkiezen.’
Alex aarzelt niet. ‘Die witte jurk, die strakke en dan je zwarte stiletto's.’
Donna kijkt verrast, het is niet het antwoord dat ze had verwacht. Het is de outfit die ze zelf uit had kunnen kiezen voor een avond als deze. Een outfit die bewonderende blikken zal oogsten, blikken vol verlangen en begeerte.
In de slaapkamer haalt ze de jurk uit haar kast en laat hem over haar hoofd glijden, ze strijkt de stof glad over haar huid en loopt met de schoenen in haar handen terug naar Alex.
‘Zo?’
Ze draait een rondje en Alex knikt.
‘Zo ja, alleen geen slip, ik zie het randje, dat is lelijk.’
Alex glimlacht om de blik van Donna, verrast, tegelijk een beetje onzeker. Vleiend legt ze even haar hoofd op haar schouder.
‘Je bent van mij, toch? En ik ben van jou. Ik vind het lekker als je er sexy uitziet, als anderen naar je kijken en laten zien dat ze je ook willen hebben. Dat ze niet weten dat ze je misschien zelfs wel zouden kunnen krijgen als ze dat heel vriendelijk vragen.’

Alex hoort dat Donna haar ademhaling sneller gaat, en ze lacht. Er is niet veel voor nodig om Donna tevreden te krijgen. Wat spannende ideeën in het vooruitzicht en ze is in staat om al haar nukken te vergeten. Donna is zo doorzichtig als glas.
Donna kijkt haar aan, het moment van onzekerheid alweer verstopt onder haar uitdagende houding. Dit is de Alex die de begeerte in haar oproept, die haar doet verlangen naar meer van haar zachte lijf en wat ze daarmee kan doen. Ze heeft een hekel aan de bazige Alex.
‘Ik weet dat je dat lekker vindt, geil ding. Wat jij wilt, geen slip, maar niet gaan zeuren als mensen meer willen dan alleen maar dansen.’
‘Je laat me maar weten wanneer je denkt dat mensen meer willen.’
De woorden van Alex planten een belofte in Donna haar hoofd en haar lijf. Alex zal nog steeds alles doen om haar tevreden te houden.

Tot haar verbazing weet het verhaal van de man op het kleine podium haar te boeien en waar ze had verwacht dat de tijd tot de avond echt zou beginnen voorbij zou kruipen, klinken al veel sneller de eerste tonen van de muziek. Ze staat op van de harde plastic stoel en trekt Alex omhoog.
‘Kom, ik heb dorst.’
Alex laat zich meetrekken en alles geeft Donna hetzelfde gevoel als die keer dat ze voor het eerst het verlangen in het jonge meisje wist te wekken.
Lachend draait ze zich naar haar om. ‘Margarita's?’
Alex schudt haar hoofd. ‘Liever een biertje.’
Ze zal Donna laten drinken, Margarita's, wat ze wil en ze zal haar laten dansen. Mensen moeten naar haar kijken, en Alex wil dat Donna ziet dat mensen naar haar kijken.

Even danst ze dicht tegen haar aan. Ze weet dat Donna alleen nog maar lichaam is als ze danst. Lichaam en voelen. Haar gezonde verstand schakelt uit zodra haar lijf zich beweegt op de maat van de muziek. Alex kan het zelf niet, maar het is opwindend om naar Donna te kijken en te weten dat alles wat ze uitstraalt bestaat uit lust.
Midden op de dansvloer zoent ze Donna, haar tong in haar mond. Vanavond mag Donna dansen, en spelen. Na vanavond zal ze weten dat ze niemand anders nodig heeft dan Alex. Na vanavond zal ze voelen wat het is.
‘Dans, geile slet, maar weet dat ik je in de gaten houd. Je bent van mij.’
Donna proeft een verandering in Alex, net als in die nacht met Norman. Ze had het toch bij het juiste eind. Alex heeft ook niet genoeg aan alleen Donna. Ze wil meer, zelfs al doet ze alsof het niet zo is. Ze doet of ze braaf is, alleen maar één op één wil zijn en ze heeft niet door dat Donna het voelt. Alex is zo doorzichtig als glas.
Laat Alex maar denken dat ze Donna heeft zoals ze haar hebben wil. Ze komt er snel genoeg achter dat Donna alleen maar meespeelt omdat ze mee wil spelen.

Donna danst, en kijkt. Ze volgt Alex door de ruimte en kijkt naar de mensen met wie ze praat. Veel jonge mensen, studiegenoten, vrienden en vriendinnen. Sommige wat ouder. Leerkrachten, geïnteresseerden zoals Alex zelf. Vakmensen zoals Donna.
Wanneer ze wat gaat drinken zoekt ze Alex op en ze geniet van de blikken die ze krijgt. Ogen volgen haar. Ze ziet dat mensen Alex vragen wie ze is. Verwonderd en nieuwsgierig.

Alex lacht, knikt en kijkt naar Donna. De lichtjes dansen in haar ogen en ze heeft een kleur op haar wangen.
Begeerte betekent niets, alleen maar snelle lust, zonder eisen en verwachtingen. Niet te vergelijken met wat zij voor Donna is, wat Donna voor haar is. Ze vertelt trots over wat Donna voor haar is en wat ze nog meer is. Met genoegen ziet ze begeerte groeien. Begeerte voor Donna en Donna zal voelen waar het vandaan komt.
Ze knikt, gaat naar de bar waar ze twee biertjes bestelt en nog een Margarita voor Donna. Donna drinkt gulzig. Alex fluistert, dicht bij Donna, bijt haar even zachtjes in haar hals.
‘Van mij. Het is van mij, voor jou. Alleen voor jou. Dat weet je en je zal het niet vergeten. Nooit.’
Donna knikt, haar hoofd en lijf zijn in die toestand dat het haar niet meer uitmaakt. Ze zegt overal ja op. In de roes van het dansen, in de roes van de alcohol. Ze is van Alex. Deze avond is ze alleen van Alex.
Ze laat zich mee trekken, weg van de dansvloer en tegen het koele pleisterwerk van de muur laat ze zich zoenen. Een koud biertje tegen de huid van haar verhitte gezicht. De knie van Alex die haar benen iets uit elkaar duwt. Haar ademhaling stokt als ze het koude glas van het tweede biertje tussen haar benen voelt, de hals die voorzichtig in haar vochtige warmte wordt geduwd. Ze kijkt naar Alex, die met een ondeugende blik het flesje op en neer blijft bewegen.
‘Doet je verlangen naar meer toch? En harder, echter.’
Donna slikt. De rollen zijn omgedraaid. Deze avond heeft Alex de touwtjes in handen. Ze zal haar volgen, waarheen ze ook wil.
Alex lacht. ‘Goed zo, hoe meer je het wilt, hoe geiler het zal zijn.’
Het flesje verdwijnt en ze wijst naar de man met wie ze net nog stond te praten. Hij knikt met een glimlachje als hij haar blik vangt.
‘Zie je die man? Hij wil graag wat van mijn foto’s zien. Wil jij mijn laptop even uit de auto halen? Hij ligt op de achterbank.’
Donna wil vragen waarom ze het niet zelf doet, houdt toch haar mond en wil zich al omdraaien. Alex houdt haar tegen.
‘Nee, wacht tot ik weer bij hem ben, ik zal hem zeggen dat hij het biertje van jou heeft.’
Donna kijkt haar aan. Alex bluft. Ze mag veel beweren, maar ze durft dat biertje niet aan die man te geven.
Ze volgt haar door de ruimte en ziet nu ook de blik van de man. Hij kijkt niet naar Alex. Hij kijkt naar haar, en ze herkent de blik. Haar lijf wordt warmer.
Alex geeft hem het biertje, heft dat van haar op naar Donna en hij volgt haar voorbeeld, zet de hals aan zijn lippen. Het flesje dat zojuist nog in haar was. Nog meer hitte stroomt door haar lijf.

Donna lacht en draait zich om. Ze voelt de blikken van Alex en die man als ze naar buiten loopt om de laptop te gaan halen. Alex heeft snel geleerd hoe ze het spelletje moet spelen. De gedachte dat die man zijn biertje drinkt, zonder dat hij weet dat hij ook haar in zijn mond heeft. Het veroorzaakt een aangename druk in haar onderbuik.

In het donker zoekt ze de auto. De koelte van buiten verdrijft de oppervlakkige hitte op haar huid en van haar gezicht. Binnenin blijft het groeien.
Ze gunt Alex haar moment van triomf. Voor heel even mag ze denken dat ze ook alles voor Donna is en dat ze alles voor haar over heeft.
De laptop ligt niet op de achterbank en Donna zucht, stuurt Alex een berichtje.
‘geen laptop hier, weet je het zeker?’
Ze opent het portier, kijkt beter en voelt onder de bank. Natuurlijk ligt hij niet op de achterbank. Dat is vragen om problemen en zo dom is zelfs Alex niet.

‘Het uitzicht is alvast de moeite waard …’

Donna wil omhoog komen en zien welk gezicht bij de stem hoort als handen op haar heupen liggen, haar terugduwen en haar jurk omhoogschuiven.
‘Daar heeft ze in elk geval niet over gelogen.’
Gelach, een tweede stem, een derde, geen Alex. Weer wil Donna omhoog komen.
De stof van haar jurk wordt nog verder omhoog geschoven en haar gezicht wordt in de ruwe bekleding van de achterbank geduwd.
‘Geen geluid of je moet nog meer toeschouwers willen. Volgens Alex vind jij het fijn om flink hard geneukt te worden. Precies zoals jij wilde dat zij hard geneukt werd’
Het geruis van stof, een rits die geopend wordt en voor Donna nog iets kan zeggen wordt ze opgevuld terwijl handen haar stevig in de achterbank duwen.
Ze schudt haar hoofd en blijft zonder succes pogingen doen overeind te komen.
Het is alleen het stoten, het pompen. Vreemd en gezichtsloos vlees in dat van haar. Zacht gehijg ontsnapt haar keel. Het is bij lange na niet hetzelfde.
Ze hoort het ingehouden gekreun en voelt de verslapping. De handen en het lijf laten haar los en maken plaats maken voor nieuwe handen. Nog meer diepe stoten, harde vingers in haar nek. Heet vocht uit haar weke opening.
Haar eigen hitte is verdwenen en ze weet dat Alex haar terugpakt op een manier die Donna zelf niet had kunnen bedenken. Het is haar straf voor wat ze Norman met het meisje liet doen, voor wat ze Alex heeft laten doen.
Ze wil roepen, schreeuwen. Een hand bij haar mond, weer een andere stem, ander vlees in dat van haar zonder dat ze weet wie. Lege lust zonder de beelden die erbij horen. Geen macht om uit te dagen. Helemaal niets.

Alex kijkt van een afstand toe, hoort de gesmoorde kreten van Donna en voelt hoe haar eigen pijn minder wordt. Na vanavond zal Donna weten hoe het voelt en Donna zal beseffen dat Alex toch minder doorzichtig is dan ze dacht.

Show Buttons
Hide Buttons