Zonder erotiek en sensualiteit zouden we als robots door het leven gaan. Onze erotische en sensuele kant zorgt ervoor dat we warmbloedige wezens zijn die ons kunnen laten aanraken door het leven. Het zorgt ervoor dat we ons hechten en verbinden aan datgene wat wij doen. Passie en levenslust zijn twee uitingsvormen van onze erotische energie. Het zorgt ervoor dat we ergens vol voor kunnen gaan, dat we flirten op straat, verliefd kunnen worden en genieten van kleine dingen, zoals bijvoorbeeld verhalen en gedichten.

Pittig Proza is een meme bedoeld voor auteurs van erotische verhalen. Er zijn meer voorbeelden van dit soort memes en vooral in de UK zijn deze erg populair. In Nederland is deze vorm iets minder bekend. NBRplaza heeft een maandelijks terugkerende meme in de vorm van Erotica Fest en een ander voorbeeld is ook Thewa, van Ewa-Nederland. Die laatst genoemde is inmiddels opgegaan in Eroscripta.

Ondanks dat geschreven erotiek binnen Nederland nog geen heel groot publiek heeft, lijkt hier langzaam verandering in te komen en vindt dit genre steeds meer zijn weg naar het grotere publiek en eigenlijk is dat heel logisch.

Internetmeme is een term die gebruikt wordt om een concept te beschrijven, dat zich via het internet van persoon tot persoon in een hoog tempo verspreidt. De term is verwant aan het concept van memes, hoewel deze term een veel bredere categorie van culturele informatie aanduidt. In de praktijk wordt met een meme meestal een bepaalde vorm van internethumor of -grap bedoeld, die zijn oorsprong binnen of buiten het internet vindt. Voor mensen die niet actief gebruik maken van het internet, kan de humor van memes soms vreemd of moeilijk te begrijpen zijn.

De laatste jaren is de term meme steeds rekbaarder geworden, men gaat steeds vlugger dingen benoemen als memes. Voordien werd met de term internetmeme strikt een grappige afbeelding of video op het internet bedoeld, tegenwoordig wordt bijna elk merkwaardig of grappig fenomeen of gewoonte op het internet als meme benoemd. Herhaling is een belangrijk element van memes: hoe meer iets herhaald wordt, des te vlugger het een meme kan worden, doch herhaling alleen niet genoeg is opdat iets een meme kan worden.

Volgens Lauren Ancel Mayers, hoogleraar biologie aan de universiteit van Texas, verspreiden memes zich via de "online social networks" op dezelfde manier als ziekten. Het is de basis van virale marketing, een marketingtechniek waarbij campagnes proberen een meme te creëren.

Als van een bepaalde video of afbeelding op een korte tijd veel verschillende variaties opduiken, waaraan telkens iets anders is, en waaraan een groot aantal mensen deelnemen, wordt dit al vlug als meme aangeduid. Bij bepaalde memes waaraan telkens iets veranderd is t.o.v. het origineel, wordt de context van de oorspronkelijke versie van de meme volledig naar de achtergrond verdrongen en is niet langer belangrijk. De omvang (populariteit) van een internetmeme kan sterk variëren. Een meme kan zich verspreiden in de vorm van bijvoorbeeld een foto, video- of audiobestand, gerucht of citaat, via elk internetkanaal dat vrijwillig delen toelaat. Een internetmeme kan "blijven plakken", waardoor deze lang in gebruik blijft, maar meestal worden memes op den duur niet meer gebruikt en vergeten. Dit wordt dan ook wel een "dead meme" of "old meme" genoemd. De meeste memes zijn slechts enkele maanden lang populair, alhoewel een meme zelden daarna volledig 'dood' is.

NBRplaza schreef al eens een blogpost; 'waarom meedoen aan Meme's belangrijk is voor seksbloggers'

Pittig Proza is een bedenksel van onze auteur. Vanaf 1 januari 2018 zal zij elke maand met een nieuwe prompt (letterlijk vertaald in dit geval: een event of feit om een actie of gevoel te veroorzaken) komen, waarmee zij zichzelf en andere erotici uitnodigt om een verhaal te schrijven. Je trekt op die manier meer lezers naar je eigen blog en leert, als het even meezit, ook andere erotica auteurs kennen, maar dat is niet alles. Alle ingezonden verhalen maken namelijk ook kans om eens in de twee maanden uitgekozen te worden voor 'Prikkelzinnen' van Eroscripta. Dit zijn kleine boekjes met korte verhalen van diverse auteurs. Deze boekjes zijn hele leuke verzamelobjecten.

Wil je weten welke Pittig Proza nu loopt, surf dan gelijk even door naar de website van onze auteur en doe mee met de schrijfuitdaging van deze maand!

Show Buttons
Hide Buttons