Vibrator

Valerie kijkt wat verbaast naar het gezicht van Zoë. Het glanst, en ze heeft een blik in haar ogen die ze niet eerder bij haar heeft gezien. Ze loopt achter haar aan naar het kleine tuintje en gaat op het houten bankje zitten.
‘Gaat het goed? Hoe was je date gisteren?’
Zoë knikt. ‘Ja, het was leuk.’
‘Wat hebben jullie gedaan?’
‘Gewoon, ergens wat gedronken.’
‘Gewoon… oké, dus geen gekke dingen?’
Zoë schudt haar hoofd en Valerie voelt zich opgelucht. Misschien is ze eindelijk verstandig geworden.
Ze pakt het glas wijn en duwt haar gezicht richting de zon. Raymond is met de kinderen naar zijn ouders. Valerie had geen zin om mee te gaan. Hij moest maar een smoesje bedenken waarom ze er niet was. Hoofdpijn, ongesteld. Het is allebei niet gelogen.
Zoë praat, enthousiast, over een doos met kleding die ze gisteren op de kop heeft getikt en een buffetkastje dat ze aan het opknappen is. Trots laat ze het resultaat aan Valerie zien.
Valerie knikt en geeft afwezig antwoord. Haar gedachten zijn elders.
‘Gaat het wel goed Vleer?’
Valerie knikt, schudt dan haar hoofd en haalt haar schouders op. Ze weet het niet. Ze wordt veel te veel in beslag genomen door vreemde gedachten. Gedachten die ze nooit eerder heeft gehad, verlangens die ze nooit eerder heeft gehad.
Raymond had haar gisterenavond in bed weer aangehaald. Het beeld van Valerie bovenop hem, in het doorschijnende jurkje, met deinende borsten was hij nog niet kwijt. Het beviel hem, en hij was eerlijker dan Valerie was. In zijn daden in elk geval. Haar ontevredenheid voelde hij niet.
Valerie had zich omgedraaid. Zij was het beeld van zijn geschokt gezicht ook niet kwijt, en ze had geen behoeft aan een herhaling. Ze had geen zin. Dinsdag was hij de eerste.
‘Niets bijzonders. Gewoon een beetje moe. Misschien heb ik wat onder de leden.’

Valerie denkt weer aan gisteren. Hoe ze bijna die seksshop was binnen gestapt. Ze voelt haar wangen rood worden bij de gedachte.
Zoë lacht een beetje. ‘Je ziet er inderdaad een beetje koortsig uit Vleer.’
Weer haalt Valerie haar schouders op. Ze heeft geen koorts, alleen maar koortsige en verwarrende beelden in haar hoofd. ‘Weet je wat ik gisteren bijna heb gedaan?’ Valerie wacht het antwoord van Zoë niet af. ‘Ik was bijna bij een seksshop naar binnen gegaan.’
Ze kijkt naar het gezicht van haar vriendin, verwacht een geschokte uitdrukking. Die komt niet. ‘Ik kwam gelukkig tijdig bij zinnen…’
‘Maar…?’
Er is geen maar… of toch… dat Zoë het niet vreemd lijkt te vinden… ‘Ben jij wel eens naar een seksshop geweest?’
‘Online, jawel hoor.’
‘Heb je ook wel eens wat gekocht?’
Zoë knikt, een beetje ondeugend, en hoewel Valerie het ergens wel gedacht had, reageert ze toch een geschokt. Zoë schiet in de lach. ‘Kom Valerie, niet zo preuts hoor. Zo raar is dat niet. Ik moet de eerste vrouw nog tegenkomen die niet minimaal één vibrator in haar nachtkastje heeft liggen… Jij? Niet eentje? Helemaal niks? Waarom niet?’
Valerie zucht. ‘Ik heb Raymond toch?’
Zoë lacht nog harder en Valerie voelt zich een beetje beledigt. Waarom is dat grappig. Het is de waarheid. Ze heeft Raymond. En daarnaast, ze ziet zijn gezicht al als ze ineens een vibrator uit haar nachtkastje haalt. Heel even giechelt ze. Ze gelooft nooit dat hij het kan waarderen.
Weer ziet ze de uitdrukking op zijn gezicht toen ze hem vroeg of hij hoer tegen haar kon zeggen. Ze kijkt Zoë aan, en in een opwelling verteld ze haar vriendin wat er gebeurd is. Van het doorschijnende jurkje tot haar ontevreden gevoel. Heel even kijkt Zoë ontstemt. ‘Je zou niets tegen hem zeggen!’
‘Dat heb ik ook niet gedaan. Ik vroeg me alleen af het zou voelen als hij het tegen mij zou zeggen. Ik heb het niet over jou gehad.’
‘Waarom zou je dat willen weten?’
‘Gewoon… Het kwam in het moment. Ik dacht er niet bij na.’
‘Het is niet normaal Vleer, als Raymond het wel tegen je zou willen zeggen.’
‘Maar jij zei… Norman doet het ook bij jou.’
‘Dat is anders…’
Valerie wil vragen waarom, maar bedenkt zich. Natuurlijk is het anders, dat weet ze zelf ook wel. En ze heeft zelf al tegen Zoë gezegd dat het niet normaal is.
Maar een vibrator, is dat wel normaal? En is zij dan abnormaal dat ze er geen één heeft?

Zoë kijkt op haar telefoon en staat op om nog een glas wijn voor Valerie in te schenken.
‘Ik stuur je wel een link, dan kun je zelf eens kijken. Echt Valerie, het is helemaal niet raar om een vibrator te hebben. En wie weet, misschien vindt Raymond het ook wel interessant.’
Valerie schudt haar hoofd. Een sexy jurkje, dat is tot daar aan toe, maar iets anders? Hij ziet haar aankomen. Als hij niet te moe is om er überhaupt wat van te vinden, of het op te merken.

Show Buttons
Hide Buttons