Verwachtingen

Valerie is moe en loom van het eten en de wijn. Ze zit een beetje onderuitgezakt op de achterbank, haar hoofd tegen de rugleuning. Het monotone geluid van de motor, maakt haar nog slaperiger en ze heeft het gevoel dat ze zo weg zou kunnen dommelen. Dit was een gezellige avond en het was leuk om Adnan en Naomi weer te zien. Jammer alleen dat Raymond weer roet in het eten moet gooien. Hij wilde dit, hij vindt dat ze zo weinig tijd heeft en dat ze teveel met andere dingen bezig is. Wat zei hij? Iets over Milan en zijn huiswerk en de school van Femke … Ze zucht boos. De pot verwijt de ketel …

Ze deed het altijd en ze deed alles, hij deed nooit iets en nu ze eindelijk andere dingen doet, belangrijke dingen … Hij kan zelf ook iets meer zijn handen uit de mouwen steken …

Adnan kijkt via de achteruitkijkspiegel naar Valerie. Ze ziet er moe uit, maar ook ontevreden. Hij vindt het jammer dat hij haar niet zo vaak meer spreekt en dat ze zijn huis niet meer weet te vinden, maar hij wil er nog steeds voor haar zijn. Vrienden. De lange stilte en afwezigheid doen daar niets aan af. Hij kijkt naar Naomi en legt even teder zijn hand op de bolling van haar buik.
‘Vind je het goed als ik jou eerst naar huis breng en dan met Valerie mee ga? Volgens mij heeft ze wel behoefte aan een luisterend oor.’
Naomi glimlacht en knikt. ‘Doe maar. Misschien is het wel precies wat ze nodig heeft.’

Niet alleen een luisterend oor, ook iemand die haar de andere kant laat zien. Het is hoe hij haar heeft leren kennen. Valerie is gewend ontevreden te zijn, wat het leven haar ook brengt en hoe leuk ze alles ook vindt. Ze zegt dat ze is veranderd, maar dat is uiterlijke schoon. Adnan kijkt er dwars doorheen en de manier waarop zij en Raymond met elkaar omgaan vindt hij zorgelijk. Hij weet dat het hem niets aangaat, maar als hij kan helpen door er voor een van de twee te zijn, dan doet hij dat. Het is zijn plicht. Het is wat vrienden doen.

*

Raymond hangt zijn jas over die van Wouter en neemt het biertje van hem aan. Hij knikt een beetje ongemakkelijk en weet zich heel even geen houding te geven. Hij heeft zo nu en dan contact met Louisa, via WhatsApp, maar Wouter heeft hij niet meer gesproken sinds die keer dat hij met Louisa op kantoor verscheen. Valerie heeft ook contact met Louisa en via haar hoort hij heel soms de verhalen over wat ze doen. Wat Wouter Louisa laat doen. Hij heeft al een tijdje geen verhalen meer gehoord.

Wouter slaat hem op zijn schouders. ‘Zo, een avondje voor jezelf?’ Hij grinnikt en maakt een proostend gebaar. ‘Hoe gaat ermee.’
Raymond knikt dat het prima gaat en zucht opgelucht. Hij kan gewoon doen alsof het niet is gebeurd, Wouter doet het ook.
‘Ja, we hadden een etentje, met vrienden, maar Valerie wilde naar huis, zodoende …’
‘Hoe gaat het me de vorderingen van jullie club?’

Raymond vertelt wat hij weet en wat hij van Valerie hoort, de plannen die ze nog meer heeft. Hij heeft een gretig publiek in Wouter en Louisa en hij voelt dat hij zich eindelijk een beetje kan ontspannen. Louisa beweegt zich door de kroeg en spreekt mensen aan, meestal mannen. Ze flirt en koketteert, lacht, speelt met haar haren en komt zo nu en dan weer bij de twee mannen zitten, met opgewonden blosjes op haar wangen.
Niets geks, zoals Louisa ook beloofde, gewoon een avondje met twee vrienden en langzaam wordt Raymond een beetje dronken en dus ook loslippiger.
‘Valerie vergeet dat die club een project van ons samen zou worden. Ik wil haar helpen, maar ze trekt alles naar zich toe waardoor ze weinig tijd over houdt voor andere dingen …’

Hij hoort zichzelf praten over de veranderingen in hun relatie, hoe Valerie langzaamaan een beetje losser werd, ook in bed. Ze durfde zich meer en meer te laten gaan en hij werd weer helemaal verliefd op haar.

‘Ze werd sexy, spannend, geil en ze durfde te experimenteren …’
Wouter lacht. ‘En wij waren onderdeel van dat experiment?’

Het komt toch ter sprake en even voelt Raymond zich ongemakkelijk, vooral omdat de beelden van het gewillige lichaam van Louisa weer op zijn netvlies verschijnen, maar ook omdat hij zich herinnert hoe Wouter over Valerie sprak. Stijf, truttig en een beetje frigide zelfs. Raymond weet dat ze zo over kan komen, maar ze is het niet, niet als ze echt loskomt.

‘Hey, ik bedoel er verder niets mee …’
Raymond knikt. ‘Dat was de laatste keer en op het moment gebeurt er helemaal niets.’
‘Geen seks?’
‘Geen seks, geen betrokkenheid, geen leuke dingen, helemaal niks.’
Wouter bestelt nog een rondje. Twee biertjes en wijn voor Louisa. Hij kijkt Raymond aan.
‘Ik ken Valerie niet goed, maar misschien moet je het gewoon naar je toe trekken. Niet luisteren naar haar argumenten waarom niet, maar blijven benoemen waarom wel en gewoon doen. In jullie relatie, met de club, in bed. Ik weet het niet, maar ze komt me over als afwachtend. Misschien vind ze het juist prettig als je doet zonder haar om toestemming te vragen.’
‘Doen jullie dat?’

Wouter grijnst. ‘Wat wij doen, slaat weer de hele andere kant op. Wat ik zei, ik ken Valerie niet goed, maar ik denk niet dat ze dat heel erg zal waarderen.’
‘Wat doen jullie dan?’

Nog meer beelden verschijnen op zijn netvlies als Wouter vertelt wat ze doen, wat hij Louisa laat doen. Het zijn wilde beelden. Ongeremd en zonder grenzen. Alleen maar geil en zelfs liefdeloos.
Zoals die ene nacht. Geen verantwoordelijkheden, geen verwachtingen. Gewoon geile en woeste seks.

‘En je weet zeker dat Louisa het ook wil.’
‘Kijk naar haar man! Zie wat ze doet en hoe ze zich beweegt. Kijk naar haar ogen. Ik vond het altijd onzin als ik erover las, maar soms denk ik wel eens dat zij het zou kunnen zijn. Verslaafd aan seks. Wat ik ook verzin en wat ik haar ook vraag, ze doet het en ze wil altijd meer.’
‘Misschien is ze gewoon verslaafd aan aandacht?’
Wouter lacht. ‘Ook, maar als dat het alleen was dan zou ze niet zo ver gaan als ze doet. Wacht maar af …’

Langzaam kruipt de gedachte naar de oppervlakte, een fantasie, een vrouw. Niet Valerie, maar iemand als Louisa en ze doet wat Raymond haar vraagt, alles. Niet zoals Louisa bij Wouter. Raymond walgt van het idee dat een vrouw het ook met tientallen andere mannen zou doen, maar voor hem? Alleen maar geil en ongeremd, zonder verwachtingen, zonder gezamenlijke verantwoordelijkheden. Geen afspraken over het huishouden, over kinderen …
Natuurlijk krijgt de fantasie het gezicht van Louisa, haar lichaam. Raymond kent het en hij weet dat ze alles doet. Hij heeft het gezien en gevoeld. Hij ziet het nu ook.

Wouter wenkt haar en trekt haar op zijn schoot. ‘En?’
Ze giechelt. ‘Twee tot nu toe. Hij aan de bar en die ene, bij de deur.’
‘Welke wil jij?’
‘Die bij de deur is wel een lekker ding …’
Weer giechelt ze en Wouter duwt haar van haar schoot.
‘Dan die bij de bar en je weet wat ik heb gezegd …’
‘Ja schat, je wilt het resultaat zien.’

Louisa loopt naar de man aan de bar. Raymond volgt haar met zijn ogen. Ze buigt zich naar de man toe, fluistert iets in zijn oor en strijkt schijnbaar achteloos langs haar borsten. De man bestelt wijn voor haar, komt dichter bij haar staan en legt zijn hand op haar billen. Raymond kijkt naar Wouter.
‘Wat gaat ze doen?’
‘Let maar op.’

Er lijkt niet zoveel te gebeuren. Een beetje flirten, handen die haar rondingen verkennen. Louisa lacht verleidelijk en uitdagend, kijkt om zich heen en pakt dan ineens de hand van de man. Ze verdwijnen in de toiletten. Wouter grinnikt.
‘En nu wachten we af, nog een biertje?’
Raymond knikt en verliest de deur van het toilet niet uit het oog. Er gaan andere mensen naar binnen, komen weer naar buiten. Geen geschokte reacties of opgewonden blikken, niets waaruit blijkt dat ze Louisa en de man hebben gezien.
‘Laat ze zich door hem neuken?’
‘Als ze dat doet dan is ze nog niet jarig …’

Raymond stelt zich voor dat ze het wel doet, dat ze zich laat neuken door een vent die ze amper kent, die ze net ontmoet heeft. Hij zou die vent willen zijn nu. Doen wat hij al eens deed. Gewoon omdat het kan en omdat Louisa zich aanbiedt. Hij stelt zich voor dat het Valerie zou zijn en ergens windt het hem toch op. Valerie die doet zoals Louisa doet, die hem gulzig in haar mond neemt, haar billen uit elkaar trekt en hem met een geile blik in haar ogen aankijkt.
‘Neuk me in mijn kontje geile beer …’
het is de stem van Louisa, het lichaam van Louisa, het gezicht van Valerie … Raymond neemt een grote slok van zijn bier. Hij moet naar huis, hij wil naar huis. Naast haar liggen en geen genoegen nemen met haar antwoorden, gewoon doen …
Hij wil opstaan, Wouter houdt hem tegen.
‘Daar komt ze. Let op.’

Louisa komt uit de toiletten zonder de man. Haar ogen zijn groot en een beetje wazig, haar wangen dieproze. Heupwiegend loopt ze naar Wouter toe en met een glimlachje blijft ze voor hem staan.
Ze zegt niets, kijkt hem alleen maar aan en Wouter pakt haar bij haar kin.
‘Laat zien, mond open.’
Langzaam doet ze haar mond open. Raymond ziet haar tong, haar tanden en het melkachtige, witte goedje dat in haar mond glinstert. Wouter kijkt haar met samengeknepen ogen aan.
‘Heel goed, nu slikken.’
Ze slikt. Raymond ziet de beweging in haar hals en plotseling wordt hij misselijk. Hij staat op.

‘Het is al laat, ik moet gaan …’

Ze horen hem niet. Wouter trekt Louisa naar zich toe en duwt ruw zijn mond op die van haar. Raymond wordt nog misselijker, trekt zijn jas aan en verdwijnt naar buiten waar hij op zoek gaat naar een taxi en de beelden die hij zojuist zag probeert te vergeten.

*

Thuis is Valerie. Ze zit in de woonkamer en kijkt hem verbaasd aan. ‘Nu al terug?’
Hij haalt zijn schouders op. ‘Ik wilde hier zijn, bij jou. Waarom ben je nog op?’
‘Adnan was hier even, we hebben nog wat gepraat. Ga je mee naar bed?’

Ze is niet meer moe en ze haalt hem aan. Haar zachte strelingen maken dat hij alle andere beelden vergeet. Het is niet wild en ongeremd. Het is liefdevol en zacht, zoals hij het wil, zoals hij het ook wil. Hij is haar man, zij zijn vrouw en hij kreunt als hij bij haar naar binnen glijdt en langzaam in haar beweegt.
‘Ik mis dit Val …’
Met haar benen trekt ze hem dichter tegen zich aan.
‘Ik ook Ray. Het spijt me dat ik soms zo’n onmogelijk kreng kan zijn …’

Hij beweegt sneller. Ze is geen kreng en hoewel hij op dit moment walgt van Wouter, de man heeft wel gelijk. Hij moet niet wachten tot ze hem toestemming geeft. Hij moet gewoon doen. In bed, maar ook daarbuiten. Ze is zijn vrouw en hij heeft alle recht om te verwachten dat ze hem betrekt in wat haar bezig houdt.

Show Buttons
Hide Buttons